urologie baia mare

Orice barbat peste 50 ani trebuie sa mearga macar o data la urolog. 


Afectiunile prostatice se asociaza cu inaintarea in varsta si afecteaza calitatea vietii pacientului si a familiei. Acestea se manifesta in principal prin tulburari mictionale precum urinatul frecvent, in cantitati mici, jet urinar slab, senzatie de urinare incompleta si frecvent apare nicturia (trezitul noaptea pentru a urina).

Diagnosticul in stadiu incipient si tratamentul corect instituit scad rata de necesitate a interventiei chirurgicale si imbunatatesc calitatea vietii.

cancer prostata

Cancerul de prostata nu inseamna condamnare la moarte. Diagnosticul precoce si tratamentul radical instituit in stadiul localizat poate duce la vindecare.

 

Conform Asociatiei Europene de Urologie, metodele de screening pentru cancerul de prostata sunt recomandate:

– tuturor barbatilor cu varsta peste 50 ani

– barbatilor peste 45 ani cu istoric familial de cancer prostatic

 

Tuseul rectal si analiza PSA reprezinta metodele de stabilire a unei eventuale suspiciuni de cancer de prostata, iar diagnosticul de certitudine este stabilit prin punctie biopsie prostatica si examen histopatologic.

 

aplio-mx

Ecografie abdominala

Ecografie mamara

Ecografie tiroidiana

Ecografie testiculara

Ecograf de inalta performata: Toshiba Aplio MX

urologie baia mare, adenom de prostata, nocturie, usturimi la urinare, uroflow

Adenomul de prostata este o afectiune cronica si progresiva a prostatei, care se asociaza cu inaintarea in varsta si poate determina tulburari ale actului mictional. 
Printre simptomele cele mai frecvente se afla: nicturia (urinarile nocturne), polakiuria (urinari frecvente si reduse cantitativ), jetul urinar slab. 
Diagnosticul precoce si tratamentul corect instituit duc la ameliorarea simptomatologiei si stoparea progresiei bolii, cu imbunatatirea calitatii vietii si reducerea necesitatii interventiei chirurgicale. 
In lipsa tratamentului adecvat, caracterul progresiv al afectiunii duce la imposibilitatea urinarii eficiente si repercursiuni nefaste asupra tractului urinar (infectii urinare repetate, litiaza urinara, insuficienta renala).